Alegerea marimii cadrului

Un cadru usor sau o roata mai aerodinamica, care sunt mai folositoare unui sportiv?
In termeni aerodinamici potentialul/capacitatea de trena/plasa a sportivului depaseste cu mult reductia de frecare cu aerul pe care o ofera echipamentul. Deseori oameni depasesc acest punct si se uita la potrivirea biometrica. Marirea eficientei la pedalat, producerea de putere(watt), confortul, schimbul de aer, asimilarea mancarii intr-o colaborare cu beneficiile aeroninamicitatii sunt toate posibile daca ai setarile potrivite.
Nici o componenta a echipamentului nu ii ofera sportivului atatea avantaje, daca reglarea bicicletei nu este facuta asa cum se cuvine. Aceasta este deseori privita cu subestimare de catre sportivi si de prea multe ori bazata pe mituri si aproape niciodata bazata pe sfaturile celor care stiu.
Acest articol tinteste sa atinga si sa explice stiinta din spatele unei biciclete reglate corect.

 Marimea Cadrului : Recomandari Marimi Aici!

Specialistii regleaza bicicletele in locuri special amenajate unde sportivi sunt monitorizati si scanati iar reglajele se fac pe calculator cu o acuratete foarte mare iar principiul de baza este–marimea cadrului–. Sportivul asezat pe sa cu mainile intinse pe manetele de frana” uitandu-se in jos el nu trebuie sa vada butucul rotii din fata” acest lucru indica compatibilitatea cadrului. Ca sa nu existe umbre de indoiala se pot schimba 2-3 pipe de marimi si unghiuri diferite. In timpul alternantei pipelor sportivul nu trebuie sa vada butucul rotii de fata. Acest lucru va indica daca marimea cadrului este cea corecta sau nu.
Ca sa intelegeti corect normele setarii bicicletei puteti sa ganditi in termeni de–lant cinetic– care in mod normal interactioneaza cu, corpul sportivului. ( Un exemplu de lant cinetic–>resimtirea unui sportiv a inflamarii soldului stang si o durere la genunchiul drept sunt cauzate ca urmare a unei alinieri incorecte a papucului drept in pedala. Setarea incorecta a papucului va duce la o nealiniere a piciorului cu subsegmentul pelvial, care are ca urmare o pozitie incorecta/stramba pe bicicleta in urma careia va rezulta o inflamare a soldului.<– ) Acest exemplu ilustreaza faptul ca trebuie sa va ganditi bine atunci cand va setati bicicleta. Pentru astra trebuie sa cunosteti bine componentele bicicletei si sa stiti ce pote cauza fiecare in parte daca nu sunt setate corect.