Campionatul National De Triatlon 2013

Dupa doua saptamani de odihna si antrenamente usoare dupa cursa din Brasov am ajuns la Mures pentru nationale. Marturisesc ca nu a fost cea mai buna zi din cariera mea, dar nici jena nu imi este cu ea.

Sambata dimineata dupa ce ne-am trezit am curatat bicicletele impreuna cu Ioana, am luat micul dejun (cam pe fuga ce e drept) si apoi ne-am dus la zona de start. Putina incalzire, check in al bike-ului, sedinta tehnica si START!

M-am hotarat sa concurez in costumul meu din doua piese pentru ca afara era foarte cald (37 de grade la umbra) si asa ma puteam raci mai bine la alergare. Asa ca startul l-am luat doar in pantaloni scurti. Mare mi-a fost surpriza cand am vazut ca la inot nu ma simt in largul meu si sunt complet lipsit de vlaga, ceea ce a facut sa ies al treilea din apa cu un timp ,,jenant”, dupa Stefania si Balanescu.

La ciclism eram pe locul doi pe un traseul care nu mi se potrivea deloc: 40 de km in 13 ture cu intoarceri in punct fix. M-au rupt la picioare, iar diferenta dintre mine si locul 1 tot crestea. Simteam ca sunt din ce in ce mai vlaguit dupa fiecare intoarcere. Lipsa se antrenamente serioase din ultimele doua saptamani simteam cum isi spune cuvantul, am avut nevoie de perioada aceasta de odihna dar m-a costat scump. Din cauza apei inghitite la proba de inot, a caldurii si a oboselii am vomat pe bicicleta de 4 ori. Nu imi era deloc bine!

La inceputul alergarii aveam un dezavantaj aproape de 5 minute. Primele doua ture din sase le-am alergat foarte usor pentru a-mi mai reveni putin, mai aes ca nu aveam prea mari sperante la o batalie pentru titlu. Din a treia tura am vazut ca avantajul lui Cipri scade cu un minut asa ca m-am hotarat sa trag de mine. Nu mi-a luat mai mult de 3km pana sa il prind si sa il depasesc. In ultimii 3 km alergasem cu 3’15” pe km asa ca oboseala si caldura insuportabila isi spuneau cuvantul si am scazut la un ritm de 3’45”/km. O data depasit Cipri s-a agatat de mine si a stat in spate.

Waaaw, iata ca in ciuda zilei de doi bani pe care o aveam conduceam nationalele de triatlon! Ceea ce nu mi-a placut in schimb, a fost ca spectatorii de pe margine ofereau apa in mod intentionat unui singur concurent din lupta pentru titlu si acela nu eram eu. In conditiile de caldura extrema si oboseala acumulata conteaza si cel mai mic avantaj/ajutor si mi se pare important sa fim fair play. Am incercat diverse tactici pentru a ramane singur in lupta pentru titlu dar toate au fost inutile. Iata-ne ajunsi in ultima linie dreapta, de aproape 800m lungime. Aici am atacat cu 500m inainte de final, dar bateriile mi s-au terminat cu 100m inainte de finish si pana la urma am trecut linia de sosire pe locul 2, la 3-4 secunde fata de locul 1. Cei de la finish ne-au luat in brate pe amandoi, pentru ca efectiv ne prabuseam de oboseala si ne-au dus la umbra, unde dupa ce ne-am tras sufletul, ne-am felicitat reciproc pentru cursa realizata.

Apoi am asteptat-o pe Ioana care de lupta pentru podium la feminin, si unde dupa o zi lunga a ajuns pe locul 2. La premiere a fost foarte frumos mai ales ca Team MD (Molnar-Diaconu) a urcat pe aceeasi treapta a podiumului.

Desi am venit pe locul 2 pot spune ca sunt foarte multumit de outcome-ul acestei curse. Urmatorul eveniment la care voi participa va fi Cupa TriAluta de la Reci. See you there my friends!

Aici gasiti si cateva poze din weekend.

Multumesc sponsorilor fara de care participarea la acest concurs nu ar fi fost posibila:

UBISOFT  BDT FORD  TYR  FELT COMPRESSPORT  SIDI  Inov8  AVENTURIA  NUTREND