Caritate

GRIJA PENTRU PREZENT, O INVESTIȚIE ÎN VIITOR

„Noi Orizonturi – Familia” este o asociaţie nonprofit infiinţată în 2003, al cărei scop este de a îmbunătăţi calitatea vieţii membrilor comunităţii, în special a celor defavorizaţi social sau care se confruntă cu obstacole majore de sănătate.

Două dintre proiecte medicale iniţiate de echipa lor, care se derulează în prezent la scară naţională, focalizează pe lupta împotriva cancerului la copii şi adolescenţi, respectiv sprijinirea copiilor diagnosticaţi cu strabism care provin din centre de plasament/ asistenţă maternală şi familii defavorizate social.

Astfel în domeniul ONCOPEDIATRIEI au creat programele ,,PRIETENI PENTRU VOI”- ce include sprijinirea familiilor pacienţilor cu ajutoare materiale, suport psihologic şi informaţional, terapie emoţională şi muzicală pentru micii pacienţi şi ,,VREAU SA CRESC MARE”-axat pe îmbunătăţirea condiţiilor de spitalizare prin modernizarea şi renovarea secţiilor în care aceşti pacienţi sunt internaţi, sprijinirea diagnosticului precoce şi corect în vederea stabilirii unui tratament individualizat prin achiziţionarea de aparatură medicală.

Asociaţia are în acest sens o colaborare frumoasă cu Institutul Clinic Fundeni. Implicarea lor în secţia de Oncopediatrie a îmbrăţişat multiple aspecte:
-organizarea de evenimente pentru copiii internaţi aici în dorinţa de a fi alături de ei în aceste momente dificile din viaţa lor,
- renovarea şi modernizarea secţiei de sugari şi preşcolari,
- sprijinirea cu medicamente, investigaţii medicale, alimentaţie sănătoasă a micilor pacienţi provenind din familii defavorizate social.
-achiziţionarea de reactivi specifici pentru laboratorul de genetică moleculară a secţiei, necesari unor investigaţii medicale performante,
- în prezent au achiziţionat pentru secţia de oncopediatrie 2 aparate pentru dezgheţarea plasmei precum şi a încălzirii pungilor de sânge.

În domeniul oftalmologiei, prin proiectul ,,ERADICAREA STRABISMULUI” copiii din familii defavorizate social, centre de zi şi asistenţă maternală, diagnosticaţi cu această afecţiune, beneficiază de consultaţii, tratamente, ochelari de corecţie, intervenţii chirurgicale şi consultaţii post-operatorii.

În Bucureşti au colaborat cu Direcţiile Generale de Protecţia Copilului şi Asistenţă Socială din 5 sectoare, iar în restul ţării cu 5 judeţe: Dolj, Argeş, Prahova, Ialomiţa şi Teleorman.

Până în prezent în cadrul acestui proiect, 64 de copii au beneficiat cu success de intervenţii chirurgicale şi tratamente aferente, iar un număr mult mai mare de copii au beneficiat de ochelari de corecţie şi consultaţii oftalmologice.

Dorinţa lor este ca în următorii ani prin acest proiect să contribuie activ la eradicarea strabismului în rândul copiilor defavorizaţi social din Romania.

Pentru mai multe detalii despre activităţile asociaţiei vă invit să vizitaţi site-ul:

www.noiorizonturifamilia.ro