Rezultate Barem Lot National 2014

Weekend-ul trecut am terminat primul bloc de 4 saptamani de antrenamente pentru Half Ironman-ul din Malaezia!

Acest prim bloc a fost impartit in 3 saptamani de volum si 1 saptamana de recuperare, in care accentul a fost pus pe ciclism. Au fost multe ore petrecute in frig si ploaie, acumuland km, dar si mai multe ore in care am stresat vecinii pe home trainer cu antrenamente de intensitate sau long ride-uri de cate 4 ore.

Afara pe frig si ploaie!

Afara pe frig si ploaie!

Pe langa acestea, evident ca nu au lipsit antrenamentele de inot la ore mai mult decat matinale (la 6.30 dimineata eram in apa). In plus, m-am simtit ca un copil cu obrajii degerati de frig cand alergam pe viscolul de afara, facand poteca in Herastrau, Tineretului sau in Padurea Baneasa. Ca un bonus, in ultima saptamana de volum am fost ca un refugiat in propria casa. Din cauza ca a inceput sa ne ploua in casa (!!!) a trebuit sa mutam toate lucrurile din dormitor in living. M-am simtit ca o sardina intr-o conserva cand pedalam inghesuit intre gentile cu haine si salteaua de la pat care era in mijlocul sufrageriei. Norocul a venit in saptamana de recuperare cand in sfarsit ne-am mutat! Cu ocazia asta am avut parte de multe antrenamente neprogramate de forta (carand lucruri la noul apartament), pe care le-am strecurat printre antrenamentele propriu-zise :D

La 6:30 dimineata la bazin!

Acum totul a intrat pe fagasul care trebuie si de luni am inceput cel de-al doilea bloc de 4 saptamani de antrenamente pentru Half-ul din 13 aprilie.

In dimineata aceasta a avut loc prima zi importanta dpdv profesional de anul acesta: Baremul de lot national pentru anul 2014. La ora 8 am intrat in apa pentru incalzire, iar 45 de minute mai tarziu am luat startul in proba de 1500m craul. Proba a avut loc in bazinul Clubului Olimpia care are o lungime de 25m.

Am plecat putin mai tare prima suta datorita sariturii de pe bloc start iar apoi am mers constant 1’17”-1’18” pe fiecare suta de metri. Nu a durat mult pana cand am inceput sa pierd numarul bazinelor si sa inot mecanic. Singurul punct de reper pe care il aveam era colega mea Stefania, care este o fosta inotatoare si in prezent campioana nationala la triatlon, si care bate linistit toti baietii triatlonistii la proba de inot :-)

Tot ce imi amintesc este ca dupa aproximativ 1000m ma amageam ca mai sunt 8 bazine si atat….inca 8 si gata…. Tactica a fost sa fiu in fata Stefaniei cu o lungime de corp ca sa stiu ca nu ratez nici un bazin si ca totul merge conform graficului. La final, eu am inotat cu 100m mai mult iar Stefania cu 50 (va spun sincer ca intensitatea si lipsa de oxigen duc la pierderea luciditatii). Timpul final a fost de 19’38”  (pe 1500, nu pe totalul inotat :) )

inot barem

O ora mai tarziu eram pe pista de alergare, unde ma incalzeam pentru proba de 10km. Era frig si ma simteam obosit, dar stiam ca este ultimul antrenament din zi, asa ca m-am concentrat ca totul sa iasa bine. Strategia pe care mi-a facut-o antrenorul meu – David Green (care i-a antrenat printre altii si pe fratii Brownlee) a fost sa alerg primii 5km la 90% din capacitatea cardiaca si urmatorii 5km la capacitate maxima. Zis si facut!

Primii 5km mi-au mers perfect si i-am terminat in 18’02”, timp in care am alergat constant. Apoi ficatul meu a inceput sa isi faca simtita prezenta. Cate o mica intepatura la fiecare tura, pana cand la km 9 nu am mai putut pasi de durere si m-am oprit pret de 32 de secunde ca sa imi trag sufletul. Ioana era pe margine si a vazut cum treptat ma schimb la fata, iar atunci cand m-am oprit a venit sa ma incurajeze, sau sa ma bata ca sa pornesc din nou (nu imi era clar exact care dintre strategii vroia sa abordeze :D ). Am pornit din nou cu un ritm lejer de 3’28” pe km, stiind ca oricum ma incadrez in timpul de barem (38 de min). Timpul final al alergarii a fost de 36’28”.

alergare barem

La baremurile de azi mi-am mentinut nivelul de energie ridicat cu ajutorul a 2 geluri CarboSnack si 750ml de bautura izotonica de la Nutrend.

Ma bucur ca desi nu am avut o zi perfecta, m-am incadrat cu succes in timpi la ambele probe, si am fost singurul senior care a trecut cu brio baremul la Elite Masculin atat la inot cat si la alergare. Astept cu interes si rezultatele oficiale anuntate de Federatie, si ma bucur ca totusi colegii mei s-au calificat pentru lotul de Cross Triatlon, unde baremul la inot este mult mai lejer.

O supriza placuta pentru mine a fost numarul mare de juniori care s-au prezentat la barem si l-au trecut cu brio. Ei sunt cei care vor duce mai departe acest sport, si se vede deja munca pe care o depune Federatia de Triatlon pentru a construi o echipa puternica in viitor!