Semimaratonul MIB 2013

Acum ca am ajuns acasa si m-am pus pe canapea, rasuflu usurat dupa ziua de azi.
A fost o zi frumoasa, productiva si plina de multumiri, dar foarte rece.
A vrea sa incep prin a-mi felicita prietenii Ioana, Razvan, Dan care au alergat primul lor semimaraton si au scos niste super timpi. Felicitarile continua si pentru ceilalti participanti, Roxana, Andrei, care in ciuda unor accidentari au trecut linia de sosire cu zambetul pe buze!
Cat despre mine, in ultimele 2 saptamani sunt in vacanta si recuperare dupa sezonul de triatlon 2013, timp in care am facut 5 alergari usoare care insumate dau 50km.
Astazi am luat startul la semimaraton in cadrul MIB, unde target-ul era sa trec linia de sosire cu un nou record personal. Dupa primii km in care ca de obicei totul merge bine, am simtit o durere crunta in talpa piciorului stang(era tendonul buclucas).
M-am speriat si am incerput sa alerg pe toata talpa propunandu-mi ca daca mai am un junghi ca acela sa abandonez. Au mai fost intepaturi pe durata cursei dar nimic de speriat. Sincer nu stiu ce m-as fi facut de data aceasta daca nu aveam sosetele de compresie de alergare de la CompresSport@Romania(thx au salvat ziua)! Iar la partea de nutritie, gelurile CarboSnack de la Nutrend, m-au ajutat sa imi mentin energia la un nivel ridicat astfel incat sa fac fata concurentei si ritmului ridicat pe care il aveam(1gel inainte de start si apoi unul la km 7 si 14)
Desi mi-a fost greu si am tras de mine luptandu-ma cu toti demonii interiori si zecile de ganduri, totul a mers struna. Pe durata cursei, am trecut cu 18’00”/5km, 35’54”/10km, 53’48”/15km iar la sfarsitul celor 21.3km(dupa ceasul meu) timpul oficial arata 1h15’42”(media a fost de 3’33”/km). Acest timp este cu 27 de secunde mai bun decat ce aveam pana acum pe semi. That for, astazi mi-am facut un nou Personal Best, timp care m-a ajutat sa termin pe locul 5 la open semimaraton.
Vreau sa va multumesc tuturor pentru incurajari si felicitari organizatorilor si in special Valeriei van Groningen pentru minunatul eveniment pe care l-au organizat.